Balkónové pestovanie

Čo robiť na záhradke v máji?

Čo robiť na záhradke v máji?

V máji to už na našej balkónovej záhradke žije naplno. Zbierame prvú úrodu šalátu,byliniek,kvetov a cibuliek a postupne pridávame ďalšie rastliny. V polke mája už konečne dostanú väčší kvetináč a svoje stále miesto na balkóne aj sadeničky paprík a rajčín, ktoré sa ešte stále tlačia na parapete za oknom.
Ako si vysadiť box na pestovanie

Ako si vysadiť box na pestovanie

Vždy som veľmi chcela mať na balkóne veľký drevený box a pestovať v ňom mix rôznej zeleniny a jedlých kvetov. A minulý víkend sa mi to konečne splnilo! :) Je síce len taký veľký ako dovolili priestorové možnosti nášho balkóna, no o to sa z neho viac teším. Zatiaľ sa v ňom dočasne ubytovali šaláty, ale už čoskoro pribudnú aj rajčiny a aksamietnice.
Pestovanie v kokosovom vlákne

Pestovanie v kokosovom vlákne

Keďže sa snažím robiť všetko pre to, aby bola moja balkónová záhradka maximálne ekologická, preferujem substráty, ktoré neobsahujú žiadne pridané umelé hnojivá, ale ani rašelinu, ktorá sa v prírode tvorila milióny rokov a jej ťažba výrazne narúša naše životné prostredie a poškodzuje vzácne biotopy.
Čo robiť v apríli?

Čo robiť v apríli?

Apríl je prvý mesiac, kedy záhradka po zime tak naozaj ožíva a zelenie. Bylinky po zime opäť vyrástli a spevneli, čučoriedky a egreše nahodili listy a kde tu vidieť už aj prvé kvietky. Dokonca aj jahody už zakvitli! Rebarbora má už dobrých 20 cm a hrášok konečne vyšiel spod zeme a hľadá o čo by sa obmotal.
growing tomato from seeds

Ako si doma vypestovať vlastné sadeničky

Ešte do konca marca stíhate vysiať semienka rajčín a paprík a pripraviť si tak vlastné sadenice. Najlepšie je však začať už koncom februára, aby mali sadeničky v polovici mája približne 20 cm a boli pripravené na presun z okennej parapety do nádoby na balkón.

Stránky

Subscribe to RSS - balkónové pestovanie