Marco Claussen pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka

10 Jun, 2014
Marco Claussen pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka

V utorok 17.6. príde do Bratislavy vzácna návšteva Marco Clausses, spoluzakladateľ najznámejšej komunitnej záhrady v Nemecku - Princess' garden.
Záhrada je pozoruhodná najmä svojou rôznorodosťou. Okrem pestovania zeleniny, si tu môžte dať opraviť bicykel, kúpiť kávu, alebo sa priučiť niečo o kompostovaní a živote včiel. Rovnako zaujímavý je aj ekonomický model fungovania záhrady a jej význam v kontexte rušného mestského života.

Marco Claussen pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka

 
Pozrite si inšpiratívne video s Marcom Claussesnom
 
 
S Marcom sme sa mali možnosť stretnúť v novemri v Berlíne. Povodil nás po záhrade a trpezlivo odpovedal na všetky naše otázky:) O našom výlete som napísala aj článok.
 
V utorok bude Marco v Starej tržnici hovoriť o spôsoboch spolupráce s mestom pri realizovaní podobných urban projektov ako je Prizesinnengarten.
V druhej časit prednášky sa bude Marco venovať ekonomickej udržateľnosti takýchto aktivít, ktoré sa čoraz častejšie objavujú nie len v Bratislave, ale aj ďalšíích slovenských mestách. 
 
Zároveň Marco v utorok pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka, ktorú vydalo vydavateľstvo CPress, veľmi sa z toho tešíme a zároveň Vás týmto všetkých naňho pozývam :)
 
Preistotu pripájam aj link na FB event: https://www.facebook.com/events/575490875898571/