Najprv si v okolitom lese nazbierajte za misku medvedieho cesnaku. Zbierajte ho opatrne, aby ste nepoškodili korene a na budúci rok mohol vyrásť znova. Ak nestíhate prechádzku lesom, zastavte sa na miestnom trhovisku. Určite sa tam nájde aspoň jedna babička s medvedím cesnakom na predaj.

Polievka z medvedieho cesnaku
Doma si potom pripravte všetko potrebné.
- za misku medvedieho cesnaku
- 50g masla
- 2 cibuľky
- 1 väčší zemiak
- 1l vývaru
- 33% smotanu
- soľ, korenie na dochutenie
- parmezán

Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku
Roztopte maslo a osmažte na ňom na drobno nakrájanú cibuľku.
K cibuľke pridajte na kocky nakrájaný zemiak a restujte na miernom ohni kým nezmäkne. Pridajte medvedí cesnak a asi minútu miešajte. Zalejte vývarom a krátko povarte.
Zmixujte pomorným mixérom. Pridajte lyžiču smotany a priveďte do varu.
Na záver dochuťte podľa potreby. Podávajte s parmezánom, slnečnicovými semienkami, príp. krutónmi z opečeného chlebíka.
Dobrú chuť! :)