Tipy na knihy

Marco Claussen pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka

Marco Claussen pokrstí našu knihu Balkón ako záhradka

V utorok 17.6. príde do Bratislavy vzácna návšteva, Marco Clausses, spoluzakladateľ najznámejšej komunitnej záhrady v Nemecku - Princess' garden. Záhrada je pozoruhodná najmä svojou rôznorodosťou. Okrem pestovania zeleniny, si tu môžte dať opraviť bicykel, kúpiť kávu, alebo sa priučiť niečo o kompostovaní a živote včiel. Rovnako zaujímavý je aj ekonomický model fungovania záhrady a jej význam v kontexte rušného mestského života.
vertical veg blog

vertical veg blog

Z času na čas sa nás kamaráti a známi pýtajú, odkiaľ čerpáme inšpiráciu, prípadne nás poprosia, aby sme im odporučili dobré gardening knihy a blogy. Niektoré z našich obľúbených kníh sme tu už predstavili, a tak sme si povedali, že je čas predstaviť aj blogy, ktoré sledujeme a kde sa inšpirujeme.
Tip na knihu: Pestujeme bylinky v byte

Tip na knihu: Pestujeme bylinky v byte

Vždy sa poteším keď nájdem v kníhkupectve zaujímavú knihu o pestovaní v meste. Radosť je o to väčšia, o čo zaujímavejšie je kniha spracovaná nie len po obsahovej, ale aj vizuálnej stránke. Stephanie Hauschild a Christine Kratzenberg sa to podarilo dokonale spojiť v malej knižke Pestujeme bylinky v byte s podtitulom Čerstvé i v zime, ktorá vyšla v češtine vo vydavateľstve Grada.
Tip na knihu: Your farm in the city

Tip na knihu: Your farm in the city

Tak ako asi pri všetkom, aj pri záhradníčení platí, že cesta k úspechu vedie cez množstvo skúšania, prehodnocovania a študovania. Na internete dnes už existuje množstvo slovenských aj zahraničných webov a blogov pre záhradkároch, kde sa dočítate všetko, čo chcete vedieť. Ja mám ale predsalen stále radšej knihy, do ktorých si môžem robiť poznámky, a ktoré si môžem vziať aj tam, kde nieje práve najlepší signál.
Subscribe to RSS - tipy na knihy