Recepty zo záhradky

Nasturtium in a salad

Nasturtium in a salad

Kapucínka patrí medzi moje obľúbené jedlé kvety. Objavila som ju len pred pár rokmi, no odvtedy ju pestujem každý rok. Je super nenáročná, schopná vyrásť takmer v akejkoľvek nádobe, na slnku aj čiastočnom polotieni. Stačí do zeme na konci jari či na začiatku leta zapichnúť pár semienok, ktoré síce dlhšie klíčia, no keď už vykuknú malé rastlinky kapucínky spod zeme, pomerne rýchlo sa premenia na hustu záplavu kvetov. Kvety bývajú rôznych odtieňov žltej, oranžovej a červenej, vďaka čomu kapucínka rožiari celú záhradku.
Bazový sirup

Bazový sirup

Na tento víkend sme mali veľké plány. Chystali sme sa pozrieť našich kamarátov do Krasňanského Zelovocu a ochutnať dobroty, ktoré pripravovali počas celosvetového festialu jedla Restaurant day. A chceli sme navštíviť aj naše kamarátky Janicu a Anetu z Jem iné v Starej Tržnici, aby sme si mohli naživo omakať ich novootvorenú Školu varenia, z ktorej sa veľmi tešíme . A plánovali sme zavítať aj do Mobilnej záhrady na Sasinkovej, kde v rámci Food Revolution Day pripravovali členovia tejto komunitnej záhrady samé dobroty servírované v maringotke.
Dehydrating apples

Dehydrating apples

Jedným zo spôsobom ako uskladniť ovocie na zimu je sušenie. Usušiť ovocie sa dá aj doma relatívne ľahko a rýchlo. Takto sušené ovocie nepôsobí na prvý pohľad natoľko vábne ako to z obchodu, krásne však vonia a neobsahuje prímesy síry ani konzervanty, ktoré pouźívajú výrobcovia, aby zabránili hnilobnému procesu u nedostatočne vysušeného ovocia, ktoré je potom mäkšie a tým chutnejšie.
Subscribe to RSS - recepty zo záhradky